Veel mogelijkheden

Bij KrachtVaardig werken de werkkrachten volgens het meister & gesell methode. Samen met de medewerkers en vrijwilligers van Vilente voeren de werkkrachten ondersteunende taken uit. Voor een aantal werkzaamheden zijn er mogelijkheden om een opleiding of training te doen. Er zijn veel richtingen waar de werkkracht in kan leren en werken; horeca, schoonmaak, administratief, conciërge taken, activiteiten begeleiding, etc. Daarnaast is er binnen KrachtVaardig een kunstgroep die schilderen, fotograferen, boetseren, illustreren en nog veel meer. Daarnaast leren zij verschillende items over kunst en bezoeken ze met regelmaat een museum of tentoonstelling.

Binnen KrachtVaardig zijn er voldoende mogelijkheden om eerst te oriënteren, om vandaar uit een keuze te maken. leren en werken is een zeer belangrijk onderdeel en een een sterk positieve invloed op de ontwikkeling van de werkkracht. Voor een aantal richtingen zijn er cursussen en/of opleidingen te volgen die altijd aansluiten bij het niveau van de werkkracht.

Een leven lang leren, dus ook bij KrachtVaardig:

praktisch, concreet, met plezier en op maat.

De diverse locaties hebben hun eigen karakter waarbij het aanbod ook past, KrachtVaardig Overdal, KrachtVaardig Pieter Pauw en KrachtVaardig Kunstzinnig:

——————————————————————————————————————————

KrachtVaardig Overdal Oosterbeek: 

Welke scholingsmogelijkheden biedt KrachtVaardig?;

In samenwerking met het Graafschap college zijn er mogelijkheden om het voortraject en de Entree werkopleiding bij KrachtVaardig te doen. Wij ondersteunen zowel het onderwijs als de praktijk modules. Het Graafschap college verzorgt de cognitieve vakken op de werklocatie. Aan het einde van de opleiding heb je een erkend MBO-1 diploma

Binnen de locatie Pieter Pauw is er de mogelijkheid om de opleiding baliemedewerker te volgen en een diploma te halen (KPC)

Een WoonHulp ondersteunt bij de dagelijkse taken op een afdeling binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg. Een WoonHulp voert taken uit als koffie klaar zetten, boodschappen doen, bed verschonen, de was strijken, etc. Daarnaast kunnen WoonHulpen extra aandacht geven aan de bewoners, door een spelletje te doen of samen een kopje koffie te drinken. Er zijn veel taken die een woonhulp binnen Vilente kan uitvoeren. Je gaat praktisch aan de slag met ondersteuning van de theorie.

Assistent dienstverlening en zorg

De opleiding assistent dienstverlening en zorg bestaat uit 4 modules. In je eigen tempo kun je de modules volgen.  De opleiding bestaat uit 1 dagdeel theorie en (minimaal) 3 dagdelen praktijk. De werkkracht werkt samen met de medewerker van Vilente waardoor er ook vakinhoudelijk geleerd wordt in de praktijk. Na ieder hoofdstuk is er een praktijk toets. De afsluiting van de module bestaat uit een theorie gedeelte en een proeve van bekwaamheid. Het is ook mogelijk onderdelen te doen van de opleiding.

Voor meer informatie mail naar: info@krachtvaardig.nl

Arbeidsvaardigheden in theorie en praktijk

Omdat de werkkrachten deel uit maken van Vilente en ook kwaliteit moeten leveren, zijn het aanleren van arbeidsvaardigheden belangrijk. Door hier dagelijks mee bezig te zijn worden de werkkrachten voorbereid om (indien het past) door te stromen naar een reguliere baan.

Geld rekenen in theorie en praktijk. Rekenen in de praktijk is soms best lastig, daarom besteden wij hier ook zeker aandacht aan. Door de combinatie theorie en praktijk direct te koppelen, leert de werkkracht sneller. Een werkkracht die als leerdoel heeft het rekenen te verbeteren zal dus vaker boodschappen gaan doen, met of zonder bewoners.
Ik, leren en werken theorie en praktijk

Als de werkkracht net van school is, moet wennen aan de werkomgeving is deze training geschikt. Door ook deze maatwerk training te bieden, kan iedere werkkracht passende stappen maken in zijn of haar ontwikkeling.

Portfolio

Het is prachtig als een werkkracht groeit, in vaardigheden en kennis. Om dit ook te laten zien aan anderen maken we bij KrachtVaardig gebruik van een persoonlijke portfolio. De portfolio is van de werkkracht, dus hij of zij kiest zelf wat er in de portfolio komt.

img_0104

Iedere eerste donderdag van de maand is het restaurant “eten bij ons” van KrachtVaardig geopend. Daar kun je als gastheer / gastvrouw aan de slag. In de tijd er tussen krijg je de juiste praktische training van echte horeca trainer om alle onderdelen te leren die je in de bediening moet weten.

Via onderstaand model ziet u op welke wijze wij de werkkrachten ondersteunen in hun leer en werkproces:

leren-bij-krachtvaardig

leren-bij-krachtvaardig

Assisteren schoonmaak

tijn-werk

Assisteren administratie

Laura2

Assisteren horeca

img_4141

Assisteren activiteiten begeleiding

Assisteren concierge taken

concierge

Assisteren gastvrouw

schermafdruk-2016-11-13-16-49-27

Culinaire activiteiten

schermafdruk-2016-11-13-16-54-04

Assisteren keuken dienst

schermafdruk-2016-11-13-17-03-36

Assisteren schoonmaak

Laura

——————————————————————————————————————————–

KrachtVaardig Pieter Pauw Wageningen: 

Binnen Pieter Pauw zijn er meerdere richtingen, horeca, baliewerkzaamheden en zorg en dienstverlening waar je kunt werken en leren.

Assisteren keuken

Assisteren bediening 

Assisteren zorg en dienstverlening

Assisteren baliewerkzaamheden

——————————————————————————————————————————–

KrachtVaardig de Sonnenberg Oosterbeek: 

Binnen de Sonnenberg zijn er meerdere richtingen; zorg en dienstverlening, keuken en schoonmaak, waar je kunt werken en leren.

Assisteren keuken

Assisteren bediening 

Assisteren dienstverlening

Assisteren dienstverlening

Assisteren schoonmaak

——————————————————————————————————————————–

KrachtVaardig kunstzinnig Arnhem:

Wil met kunst bezig zijn kun je leren schilderen, boetseren, fotografie, illustreren etc. Daarnaast bezoeken we inspirerende musea en tentoonstellingen. En worden er exposities georganiseerd om je werk ten toon te stellen.

Kunstzinnige expressie

Fotografie

Exposeren 

Musea & tentoonstellingen bezoek

Mail

Werken en leren op maat, wil je meer weten?

We sluiten altijd aan wat de werkkracht nodig heeft, we gaan op zoek naar een passend aanbod.
Mail